Gert de Graaf

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

1983-1988

 

Gert de Graaf studeerde in 1988 af aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ met als afstudeerrichting Grafisch Ontwerpen. Tijdens zijn stage in het vierde jaar heeft hij 3 x 3 maanden stage gelopen bij Atelier Weiersmüller te Zürich (CH), Avenue (VNU/de Geïllustreerde Pers) te Amsterdam en de Staatsdrukkerij te Den Haag.

 

 

VNU/Geïllustreerde Pers

1988-1988 (8 maanden)


Na zijn afstuderen kon hij direct aan de slag als vormgever bij een van zijn stageplaatsen, de Geïllustreerde Pers (VNU) te Amsterdam. Hier werkte hij voor de bladen Viva en Avenue (destijds de enige en meest toonaangevende glossy). Hoewel Gert de Graaf hier met heel veel plezier werkte – en hij er ook een voorliefde voor redactionele vormgeving aan heeft overgehouden – wilde hij zich breder kunnen ontwikkelen als grafisch ontwerper.

 

 

Grafisch ontwerper bij Kris Kras Design

1988 – 1998

Een eerste sollicitatie in die richting resulteerde in 1988 al direct in een baan bij het ontwerpbureau Kris Kras Design in Utrecht. Bij dit bureau kon Gert de Graaf als grafisch ontwerper aan de slag en werkte hij daar onder andere voor de Nederlandse Spoorwegen, Novem, Rabobank, Ministerie van Economische Zaken, Nuffic, CNV, C&E Bank en nog vele andere opdrachtgevers. Bij Kris Kras Design heeft Gert de Graaf zich kunnen ontwikkelen als grafisch ontwerper en zijn kennis van en ervaring met dit vak verder kunnen verdiepen.

 

 

Senior Grafisch ontwerper bij MB communicative design

1998 – 2009

Na 10 jaar ontstond de behoefte aan een werkplek dichter bij huis. Door het gebrek aan grote bureau’s in het oosten van het land besloot Gert de Graaf te solliciteren bij een wat kleiner ontwerpbureau: MB communicative design te Hattem. De sollicitatie leidde tot een aanstelling als grafisch ontwerper. Deze keuze bleek al snel een goede te zijn. Kon Gert zich bij Kris Kras Design voornamelijk en heel gericht in de diepte ontwikkelen als grafisch ontwerper, bij MB communicative design kon hij zich juist in de breedte ontwikkelen. Vanwege de omvang van het bureau bleven zijn werkzaamheden niet beperkt tot conceptvorming en ontwerp maar maakte hij ook kennis met de overige werkzaamheden die bij een ontwerpbureau horen. Van het geven van strategisch advies tot DTP-werkzaamheden, en van het opstellen van offertes tot het begeleiden van de uitvoering van opdrachten.

 

 

Eigenaar en grafisch ontwerper GO Graafisch Ontwerp

2010 – tot op heden

Door de brede ervaring die hij inmiddels had opgedaan bij zijn werkgevers en bij een aantal opdrachtgevers waarvoor hij in eigen beheer opdrachten uitvoerde, ontstond de behoefte om op zelfstandige basis verder gaan. Op 1 januari 2010 is Gert de Graaf dan ook gestart met zijn eigen ontwerpbureau: GO Graafisch Ontwerp.